Blok ontkent verbieden interview

Minister voor Wonen en Rijksdienst Stef Blok (VVD) ontkent dat hij een interview met een directeur-generaal in het vakblad Bouwformatie heeft geprobeerd te verbieden. "Toen ik het nogal rellerige persbericht zag, heb ik het opgevraagd." Hij zag de publicatie vervolgens 'voor het eerst in zijn leven', zei hij dinsdagmiddag in de Tweede Kamer.

Uit het interview met de directeur-generaal zou blijken dat Blok de isolatie-eisen voor nieuwbouwwoningen stilzwijgend heeft afgezwakt. "Ik vind het belangrijk dat ambtenaren interviews geven over dit soort belangrijke onderwerpen en heb dat niet verboden", zei Blok daarover.

Hij voegde daaraan toe dat de kop van het artikel 'Minister Blok verbiedt publicatie interview topambtenaar' onjuist is. "Ik weet ook dat er enige discussie is geweest over de weergave van de woorden, maar dat heeft niet geleid tot een verbod."

Over het afzwakken van de isolatie-eisen zei de bewindsman dat dat geen gevolgen heeft voor het energieakkoord. "De isolatie-eisen maken geen deel uit van het akkoord. Maar ik heb nog steeds de ambitie de andere onderdelen van het akkoord ten volle uit te voeren. In dat kader is ook een groot aantal maatregelen genomen", besloot hij.