Roemer wijst Kamervoorzitter terecht

Tweede Kamer-voorzitter Anouchka van Miltenburg is dinsdag terechtgewezen door SP-fractieleider Emile Roemer. De Kamervoorzitter zou minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) te veel in bescherming hebben genomen. "Als we ministers laten wegkomen met zo'n antwoord kunnen we het vragenuurtje net zo goed afschaffen", zei Roemer.

Asscher zei dat het Nederlandse belastingstelsel moet worden aangepast omdat er in de toekomst banen door automatisering dreigen te verdwijnen. Roemer wilde weten hoe de bewindsman dat stelsel precies voor zich ziet. Van Miltenburg kapte Roemer af toen hij constateerde dat de bewindsman geen antwoord op zijn vraag had gegeven.

Asscher was naar de Kamer geroepen vanwege een rede die hij maandag hield over de robotisering van de samenleving. Daarin zei Asscher dat het 'niet ondenkbaar' is dat veel banen in de toekomst verloren gaan doordat robots het werk overnemen. Nederland moet die ontwikkeling 'pareren' door technologische ontwikkelingen te omarmen en de economie anders in te richten.