Onderzoek naar vergunning monstertruckshow

De gemeente Haaksbergen heeft een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de vergunningverlening voor de fatale monstertruckshow zondag in Haaksbergen. Dat zei burgemeester Hans Gerritsen (PvdA) maandagavond in het Radio 1 Journaal. De vergunning roept volgens hem vragen op.

"Uiteraard als gemeente hebben wij een rol in het verhaal en daarom willen we ook graag dat er helderheid is over hoe het gegaan is met die vergunningverlening", aldus Gerritsen. Net als veel anderen wil de burgemeester ook graag weten hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, maar hij vindt eerst dat de aandacht moet uitgaan naar de slachtoffers en nabestaanden.

Overigens wist Gerritsen zelf niet dat er een monstertruck in Haaksbergen een show kwam geven. "Ik was ervan op de hoogte dat een stuntteam werk zou gaan uitvoeren in ons dorp. Die vergunning is verleend. Ik wist niet dat er een monstertruck bij was", aldus Gerritsen.

Bij het incident, waarbij een monstertruck inreed op toekijkend publiek, vielen drie doden en raakten 23 mensen gewond. Vijf mensen zijn nog in levensgevaar.