D66 wil opheldering over 'verboden' interview

D66 wil tekst en uitleg van minister voor Wonen en Rijksdienst Stef Blok (VVD) over een interview dat hij geprobeerd zou hebben te verbieden. Uit de publicatie zou blijken dat Blok de isolatie-eisen voor nieuwbouwwoningen stilzwijgend heeft afgezwakt.

Het vakblad Bouwformatie meldt dat het ministerie van Blok pogingen heeft gedaan een interview met een directeur-generaal te verbieden. Blok zou zich hebben gestoord aan een begeleidende tekst, waarin wordt uiteengezet dat de isolatie-eisen op ondeugdelijke gronden zijn afgezwakt. Volgens Bouwformatie is Blok gezwicht voor de bouwlobby.

D66-Kamerlid Kees Verhoeven spreekt van een 'zeer ernstige aantijging'. Hij wil weten of inderdaad sprake is van ondeugdelijk onderzoek. Ook moet Blok uitleggen waarom de Tweede kamer niet is geïnformeerd over het afzwakken van de isolatie-eisen. Dat het ministerie zou hebben geprobeerd het interview tegen te houden noemt Verhoeven 'heel verwonderlijk'.

Een woordvoerder van het ministerie laat weten dat Blok niet op de hoogte was van het interview en dus ook niet heeft geprobeerd publicatie te voorkomen. De verdere gang van zaken, ook rondom de isolatie-eisen, wordt uitgezocht.