Cricketwedstrijd op Asian Games beslist door muntje

Tijdens de Asian Games in Incheon is het maandag slecht weer en dat zorgt voor veel problemen. Vooral het crickettoernooi bij de mannen heeft er veel last van, waardoor de laatste groepswedstrijden zelfs in de problemen kwamen en er een bijzondere, zij het niet even eerlijke methode aan te pas kwam om het resultaat te bepalen.

Maandagochtend - Nederlandse tijd - zou het duel tussen Koeweit en de Maldiven gespeeld worden, waarbij de winnaar zich zou plaatsen voor de kwartfinale. Beiden hadden al verloren van Nepal, waarbij vooral Koeweit genadeloos hard onderuit ging. 

De teams zaten maandag te wachten tot de regen een beetje zou verminderen, wat volgens de regels betekent dat er een ingekorte wedstrijd gespeeld kan worden. Dat gebeurde echter niet en dus besloot men om de wedstrijd te beslissen op puur geluk: Het gooien van een munt. 

Mahmoud Bastaki, de aanvoerder van Koeweit, koos voor 'kop'. Het bleek een winnend besluit, want het muntje landde op de voor Koeweit goede kant. Het leverde hen de zege en dus een plaats in de kwartfinales op. "Dit was de eerste keer dat ik zo'n beslissing moest maken. Ik koos voor kop en de scheidsrechter gooide het muntje", aldus een dolgelukkige Bastaki over zijn heroïsche zege. 

In de kwartfinale mag Koeweit later aantreden tegen Bangladesh. De kans op een monsterscore is erg groot. Het team uit Koeweit kon het relatief kleine cricketland Nepal niks maken, terwijl Bangladesh een van de beste vijftien landen ter wereld is als het om cricket gaat.

Het team uit Koeweit is blij na hun historische "zege" tegen de Maldiven (Bron: YouTube)

Overigens zou er ook nog een tweede wedstrijd op dezelfde manier beslist kunnen worden. Het is nog altijd niet zeker of de andere wedstrijd van de dag, China - Zuid-Korea, wel door kan gaan. Ook daar geldt dat de winnaar zich plaatst voor de kwartfinale, maar vooralsnog is spelen door de regen niet mogelijk.