Noord-Koreaanse sporters zingen over Kim in Z-Korea

Noord-Koreaanse atleten die deelnemen aan de Asian Games in Zuid-Korea hebben een bijeenkomst gehouden om hun heimwee naar Noord-Korea en leider Kim Jong Un met elkaar te delen. Dat heeft het Noord-Koreaanse persbureau KCNA zondag gemeld. In Incheon zongen de sporters liedjes en droegen ze gedichten voor.

De bijeenkomst droeg als titel 'Avond van verlangen naar de geëerde maarschalk Kim Jong Un'. Minister van sport Kim Yong Hun zei dat hoewel de sporters pas een week van huis waren, 'de gedachten van alle delegatieleden stromen naar hem (Kim Jong Un, red.), hij die zij verlangen te zien, of zij nou slapen of wakker zijn'.

De muzikale selectie bestond uit liedjes als We Kunnen Niet Leven Zonder Jou, Brandende Wens en Warme Gevoelens. Volgens KCNA geven deze gezangen de 'volmaakte eenheid' weer van alle Noord-Koreanen. Een gedicht dat een van de atleten voordroeg liet alle aanwezigen 'betoverd' achter, aldus staatsmedia.

Gewichtheffer Kim Un Guk droeg het gedicht Het Gemis van Kameraad Kim Jong Un voor. Hij zei eerder dat de gedachte aan de leider hem geholpen had van zijn blessure te herstellen en drie wereldrecords te vestigen. Kim Byong Sik, leider van de delegatie, zwoer meer medailles te winnen als 'eerbetoon aan de leider'.

De Noord-Koreaanse delegatie in de Zuid-Koreaanse kuststad Incheon bestaat uit 273 personen. Tot nu toe hebben de sporters 25 medailles in de wacht gesleept, waarvan acht goud. Alle atleten zeiden hun prestaties op te dragen aan de 'liefhebbende zorg' van Kim. Noord-Korea heeft op de Asian Games meerdere wereldrecords gewichtheffen gebroken.