Blind: "Van Gaal is specialist in bouwen team"

Manchester United heeft het al sinds de start van de competitie erg moeilijk. De ploeg won van de vijfde duels pas één wedstrijd en speelde twee keer gelijk. Vooralsnog gaat het niet ten koste van de positie van trainer Louis van Gaal.

Van Gaal is bij Manchester United aan zijn eerste seizoen bezig, maar slaagt er nog niet in om potten te breken. Daley Blind, één van de nieuwe aankopen van The Mancunians, is van mening dat men de oefenmeester de tijd moet geven.

"Van Gaal is een specialist in het bouwen van een team. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Hij kan een hecht collectief smeden dat wedstrijden wint", liet de voormalig Ajacied weten.

Blind groeide onder Van Gaal, tijdens het WK voetbal in Brazilië, uit tot één van de belangrijke spelers. Afgelopen zomer koos de voetballer voor een overgang naar Manchester United. "Van Gaal had veel vertrouwen in mij tijdens het WK in Brazilië. Daarna hielden we contact. Tijdens de transferperiode bleef hij zijn vertrouwen uitspreken in mij. Binnen twee dagen was de overgang naar United rond."