[WK] Brons voor junior Lenderink

Wielrenner Peter Lenderink heeft op het WK in Ponferrada brons gepakt op de wegwedstrijd bij de junioren. In een zeer spannende slotfase kon de Nederlander, volgend jaar rijdend voor het Rabobank Development Team, in de sprint iedereen kloppen behalve de Duitser Jonas Bokeloh en de Rus Alexander Kulikovskiy.

De wedstrijd kende een slotfase met veel ontsnappingen. De Italiaan Nicola Conci lag in de laatste afdaling op kop, maar ging onderuit. In de laatste kilometers was er nog een Zwitserse aanval te noteren dankzij Gino Mäder, waar de Rus Stepan Kurianov bij aansloot. Zij werden echter in de laatste honderden meters teruggepakt door het jagende peloton.

Sjoerd Bax leek voor Nederland goede papieren te hebben, want hij kwam snel naar voren. Hij zat echter vast achter de terugzakkende Kurianov, waardoor Bax in moest houden en zich opnieuw op gang moest trekken. Aan de andere kant van de weg kon Lenderink wel op volle kracht sprinten, wat hem de derde plek opleverde. Bokeloh werd wereldkampioen, Kulikovskiy pakte het zilver.