Stephen Fry snoof in Buckingham Palace

Stephen Fry heeft zijn neus in cocaïne gestoken in Buckingham Palace, evenals in de eerste en tweede Kamer van het Verenigd Koninkrijk. In zijn nieuwe memoires gaat de Britse schrijver en komiek in op zijn jarenlange verslaving. "Ik heb prachtige paleizen, nobele plekken en elegante etablissementen in diskrediet gebracht", schrijft hij volgens de Britse krant The Guardian.

In het derde deel van zijn memoires, More Fool Me, dat vrijdag in Groot-Brittannië is uitgekomen, beschrijft de 57-jarige Fry hoe hij in 1986 de eerste nerveuze ervaring had met coke. Daarna ging het vrijwel direct bergafwaarts. "Tegen het einde van de jaren tachtig overwoog ik niet eens meer een avond uit te gaan zonder drie of vier gram cocaïne veilig in mijn binnenzak, zoals ik ook niet zonder benen zou gaan", schrijft hij in zijn boek.

Fry heeft al eerder toegegeven een zware cokeverslaving te hebben gehad. Hij zegt een zijn boek veel spijt te hebben van die tijd. "Ik wil in sommige opzichten teruggaan in de tijd en mezelf wurgen", zegt hij tegen de Britse krant The Telegraph.