Hekjes tegen verkeersopstoppingen graf Friso

De gemeente Baarn gaat hekjes plaatsen langs de begraafplaats in Lage Vuursche waar prins Friso ligt begraven. Aanleiding zijn de verkeersopstoppingen die ontstaan door nieuwsgierige mensen die het graf willen bekijken. Door de hekjes kunnen mensen hun auto niet meer in de berm parkeren.

Het graf van Friso trekt na een jaar nog altijd veel bekijks. Afgelopen zomer trok de belangstelling weer aan toen bleek dat de grafsteen was geplaatst. De gemeente liet toen al weten extra parkeercontroles uit te voeren in de omgeving van het kerkhof. In de berm bij de Stulpkerk is het verboden om te parkeren. Volgens de gemeente leveren de foutparkeerders opstoppingen op en soms zelfs gevaarlijke verkeerssituaties.

Prins Friso overleed vorig jaar augustus aan de gevolgen van de hersenbeschadiging die hij had opgelopen bij een skiongeval in Oostenrijk. Vier dagen later werd hij in besloten kring begraven op de begraafplaats in Lage Vuursche. Het kerkhof ligt naast Kasteel Drakensteyn waar prinses Beatrix woont.