Piloten Air France staken door

De piloten van Air France hebben hun stakingen nog niet opgeschort, ondanks de toezegging van de directie woensdagavond om te stoppen met het omstreden Transavia Europe-project. Later op donderdag wordt wel een reactie van de stakers verwacht. Dat schrijven Franse media.

De piloten en de directie van Air France hebben tot diep in woensdagnacht nog onderhandeld. De pilotenvakbond, SNPL, wil de stakingen pas stoppen als die gesprekken tot een definitieve overeenkomst hebben geleid.

De staking gaat donderdag de elfde dag in. De piloten ageren tegen de plannen van Air France-KLM om met Transavia Europe een eigen prijsvechter in de markt te zetten. De piloten vrezen dat hierdoor de arbeidsvoorwaarden worden versoberd.

Eerder deze week werden de plannen met de prijsvechter al opgeschort. Dat leidde echter niet tot een einde van de stakingen die het bedrijf twintig miljoen euro per dag kosten en waardoor ongeveer de helft van de vluchten uitvallen. De directie van Air France heeft de stakers nu de plannen definitief van tafel zijn nogmaals opgeroepen om weer aan het werk te gaan.