Rutten: "Niet moedeloos worden"

De prestaties van Feyenoord onder trainer Fred Rutten zijn niet om over naar huis te schrijven. Dinsdagavond vlogen de Rotterdammers uit het bekertoernooi. In Deventer kwam Feyenoord tegen Go Ahead Eagles een 2-0 achterstand niet te boven. Het was al de vierde nederlaag op rij voor de ploeg van Rutten. De druk op zijn schouders groeit.

"Het tempo had misschien iets hoger gekund, maar we voetballen er goed doorheen", zei de trainer na afloop in gesprek met FOX Sports. "Tot aan de zestien. Daar creëren we bijna niets. Een halve kans misschien."

Voetballend was het in de eerste helft niet onaardig wat Feyenoord liet zien. "In mijn optiek kwamen we er in de eerste helft wel goed uit, ondanks dat we na een minuut al een enorme domper kregen met die tegengoal. In de tweede helft was het tempo hoger en kwam er wat optimisme door de wissels. Dan krijgen we nog een kansje of vier. Maar als die er niet ingaan..."

Supporters beginnen de moeien en het vertrouwen bij de spelers ebt weg. "Ik wil niet moedeloos worden", aldus Rutten. "Maar dat kan ik wel worden. Ik weet zeker dat de ommekeer gaat komen. We moeten de drempel over. Nu gaan we diep door het stof. Dit is echt diep door het stof. Ik heb als coach volgens mij ook nog nooit vier keer op rij verloren."

Colin Kazim-Richards begon in de punt van de aanval, maar kon het weer niet waarmaken. Het gebrek aan een goede spits lijkt Feyenoord dit seizoen op te gaan breken. "De spits die we deze zomer wilden halen is niet haalbaar. Daar is alles aan gedaan. Maar als het financieel niet haalbaar is, houdt het op. Echte toppers kiezen niet meer voor de Nederlandse competitie."

"Dit wordt een nachtje van niet slapen. Maar er komt echt wel weer wat naar boven bij de jongens. Ze zullen weer in de motivatie komen. Het vertrouwen is niet weg en het team straalt geen moedeloosheid uit. We moeten dit wegstoppen, opnieuw opladen en zaterdag moeten we weer hierheen”, aldus Rutten.