Lady Gaga vond vrijheid en geluk in Amsterdam

Lady Gaga deed met veel enthousiasme Amsterdam aan in de Ziggo Dome met haar ArtRave: The Artpop Ball-tour. De 28-jarige zangeres nam geen tijd voor opbouw tijdens haar concert. Met veel bombarie trapte ze af met de nummers Artpop en G.U.Y. en zong in hoog tempo enkele grote hits achter elkaar. Hoewel eerder op de dag nog kaarten beschikbaar waren, leek tijdens het concert de concerthal goed gevuld.

Stefani Germanotta, zoals Lady Gaga eigenlijk heet, kenmerkte haar show door veel interactie met het publiek. Meerdere keren probeerde ze de zaal op te zwepen. "What's up, Holland!", riep ze, en: hebben jullie me verdomme gemist? Ik wil jullie handen in de lucht zien! Ze liet vele malen haar waardering voor haar fans blijken.

Lady Gaga bezorgde haar publiek een visueel spektakel met laserlichten en een afwisselend decor. Ze was energiek en leek te willen bewijzen dat ze nog steeds aan de top hoort, hoewel haar laatste album een minder groot succes was dan haar vorige platen. Ze wist haar trouwe fanbase, de 'little monsters', moeiteloos enthousiast te krijgen, de rest van het publiek was wat minder makkelijk los te krijgen.

De Amerikaanse popster leek een speciale band te hebben met Amsterdam. "Ik dank jullie vanuit het diepste van mijn hart voor jullie loyaliteit", liet ze weten. "In deze stad verfde ik mijn haar bruin en liet ik mijn blonde lokken achter. Ik vond mijn vrijheid en geluk terug in Amsterdam." Halverwege het concert nam Lady Gaga de tijd om te bewijzen dat ze wel degelijk beschikt over zangtalent. Zo zong ze haar hit Born This Way als een ballad, waarmee ze een intieme sfeer creëerde. Ze bewees over uitstekende vocale kwaliteiten te beschikken.

De show leek in een grote climax te eindigen met confetti en kostuumwissels in overvloed. Lady Gaga besloot echter te eindigen met relatief onbekende nummers waardoor haar concert met meerdere morrende fans eindigde. Uit deze tour blijkt dat ze nog er nog hard aan moet trekken om haar positie in de popmuziek te willen behouden.