Colin Farrell en Vince Vaughn in True Detective 2

Colin Farrell en Vince Vaughn gaan wel degelijk de hoofdrollen spelen in het tweede seizoen van True Detective. Dat heeft betaalzender HBO laten weten, waarmee weken van geruchten worden bevestigd. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety dinsdag.

Het verhaal gaat ditmaal over drie agenten. In het eerste seizoen waren dat er nog twee, gespeeld door Woody Harrelson en Matthew McConaughey. Over andere castleden is nog niets bekend.

Farrell speelt Ray Velcoro, een detective wiens loyaliteit wordt verscheurd door het corrupte politiekorps waarvoor hij werkt en een maffiabaas die hem in zijn greep heeft. Vaughn speelt Frank Semyon, een beroepscrimineel die zijn droom om een bonafide zaak op te zetten ziet verdwijnen als zijn zakenpartner wordt vermoord.

Justin Lin, vooral bekend van enkele Fast & Furious-films, voert de regie van de eerste twee afleveringen. Het hele seizoen bestaat, net als het eerste, uit acht afleveringen. De opnames gaan dit najaar van start in Californië. In de eerste serie vormde Louisiana het decor.