Beveiliging Witte Huis verhoogd

De veiligheidsmaatregelen rond het Witte Huis in de Amerikaanse hoofdstad Washington zijn verhoogd. Dat gebeurde nadat vrijdag een man over het hek klom en de ambtswoning van de Amerikaanse president Barack Obama binnen wist te komen, zo liet de geheime dienst zaterdag weten. Er zal meer worden gesurveilleerd langs het hek.

De man uit Texas werd opgepakt en naar het ziekenhuis gebracht voor een medische check. Eerder werd gemeld dat de man ongewapend zou zijn geweest, maar de geheime dienst liet zaterdag weten dat de verdachte een zakmes bij zich had, meldt CNN.

De indringer heeft verklaard dat hij "bezorgd was over de sfeer in de samenleving" en daarover met president Obama wilde praten. De man moet maandag voor de rechter komen. Hij kan een celstraf tot 10 jaar krijgen.

Het incident van vrijdag staat niet op zichzelf. Ook zaterdag was het namelijk onrustig bij het Witte Huis. Een man werd opgepakt toen hij met zijn auto naar de poort van het Witte Huis reed en weigerde te vertrekken. Even daarvoor was hij al weggestuurd toen hij te voet aan de poort stond, meldde de beveiliging.

Obama en zijn gezin hebben van beide incidenten niets gemerkt. Kort voor het incident van vrijdag waren ze namelijk per helikopter vertrokken naar het buitenverblijf Camp David.