[Dag 3]League of Legends World Championship

Vandaag stond alweer de derde dag op het programma, net als gisteren, eergisteren en morgen gaan we aan de slag met Poule A en Poule B. Samsung White en Royal Club staan beiden al met anderhalf been in de finale, beide teams wonnen tot nu toe alles. Voor Dark Passage en SK Gaming ziet het er een stuk minder rooskleurig uit, zij wachten nog op een overwinning.

Samsung White - Dark Passage
De eerste wedstrijd van de dag was die tussen de nummer een en de nummer vier uit poule A, Samsung White tegen Dark Passage. Op papier was er een duidelijke favoriet en ook de fans gaven Dark Passage weinig kans op een stunt. Toen Samsung White in de vijfde minuut ook zonder al te veel moeite first blood pakte, leek het wel gedaan. Terug komen tegen het beste team uit Korea, dat gebeurd namelijk zelden. Zeven minuten later was het duidelijk dat Dark Passage niet ging winnen, twaalf kills en elf duizend goud stonden zij al achter. Na 22 minuten was het definitief afgelopen en pakte Samsung White haar vierde overwinning. Dark Passage haalde uiteindelijk nog twee kills, beiden werden gemaakt door HolyPhoenix op Ezreal, die ook zelf maar één keer dood ging.

Sk Gaming - Star Horn Royal Club
Net als de vorige game van vandaag, ging ook deze tussen de beste en slechtste uit de poule. Star Horn Royal Club stond voor vandaag op drie overwinningen en nul verliezen, terwijl SK Gaming alleen nog maar verloren heeft. Maar kregen we net zo'n eentonige game als zojuist? Het antwoord daarop is: Nee. Star Horn Royal Club was beter, pakte ook een vroege voorsprong maar SK Gaming gaf zich niet gewonnen. Echter waren het wel de Chinezen die de overwinning pakte. Na 33 minuten hevige strijd werd SK Gaming neergehaald. Met een ruime voorsprong van meer dan twintigduizend goud en 13 kills wist Royal Club de game af te maken en zich te kwalificeren.

Ahq e-Sports Club - Samsung White
Dat Samsung White door gaat is al wat langer bekend, maar pas als nog één game gewonnen werd was het officieel. Voor Ahq e-Sports Club de taak het feestje even uit te stellen. Het een na beste team uit Taiwan wist enkel van Dark Passage te winnen tot noch toe en wist dat het nu moest winnen om nog door te kunnen. Ze leken ook een goede start te maken door first blood te pakken, maar omdat GameDevil op Jinx treuzelde met het afmaken van Thresh, was het Greentea op Blitzcrank die het extra geld kreeg. Samsung White kreeg echter meteen een kill terug en begon langzaam maar zeker een voorsprong te pakken. Makkelijk hadden de Koreanen het echter niet, want ze stierven al vijf keer in twaalf minuten, iets wat ze zelden overkomt. Daar stonden echter wel tien kills tegenover en door die tien kills was er een voorsprong van al vierduizend goud. Na een kleine dertig minuten stond Ahq te ver achter, Samsung White had in deze dertig minuten 38 kills gemaakt, een ongelooflijk aantal, maar stierf zelf wel elf keer. De Koreanen zijn door, maar van de dominantie die zij eerder op de dag toonde was geen sprake.

Taipei Assassins - Team Solomid

Beide teams zaten nog volop in de race om een plek in die felbegeerde knockout fase. Team Solomid had echter al van de Taipei Assassins gewonnen en had hierdoor een voordeel. Voor TPA was het dan ook een must om nu het populaire Noord Amerikaanse team te verslaan, anders was het einde toernooi, iets wat je niet wilt in eigen land. Beide teams begonnen gefocused en namen geen onnodige risico's, het ging lang gelijk op, met een lichte voorsprong voor Solomid. Na geweldig denkwerk was het echter Team Solomid die twee kills pakte en daarnaast dragon, wat zorgde voor een grote voorsprong. Na 22 minuten, toen TSM al bijna tienduizend goud voor stond was het einde verhaal voor de Assassins. Vijf minuten later was het definitief voorbij, toen Solomid zonder al teveel moeite drie man van de Assassins neerhaalde en de game besliste. Door deze overwinning is naast Royal Club, ook Team Solomid geplaatst voor de knockout fase, wie er eerste wordt, wordt morgen uitgemaakt in een onderling duel tussen de twee.

Dark Passage - Edward Gaming
Dark Passage had de kans om nog door te gaan, maar dan moest er behalve een hele dosis geluk ook gewonnen worden van Edward Gaming. Aan de andere kant had Edward Gaming hier een geweldige kans om zich kwalificieren voor de volgende ronde. Edward Gaming pakte first blood, maar Dark Passage zette hier een dragon tegenover en dus gingen de teams lang gelijk op, met ongeveer evenveel goud. Toen Dark Passage echter één voor één gingen vechten tegen het complete team van Edward Gaming, kon Edward Gaming een grote voorsprong pakken. Dit gaven zij niet meer weg en na 27 minuten kon Dark Passage naar huis toe. Zij liggen eruit en Edward Gaming heeft een grote stap gezet om als nummer twee, na Samsung White, de poule te overleven.

SK Gaming - Taipei Assassins
Wil ex-wereldkampioen, Taipei Assassins nog doorgaan, dan moest het winnen van SK Gaming. Behalve dat was er ook een flinke dosis geluk nodig. SK Gaming daarentegen speelt nog voor spek en bonen, zij hebben alles verloren en weten zeker dat zij terug naar huis gaan. Echter zullen zij wel de primeur willen hebben om als eerste Europese team een wedstrijd te winnen op dit wereldkampioenschap. SK Gaming is een taai team, maar normaal maken zij niet veel kans tegen de Taiwanese kampioen, het first blood van Winds op Lee Sin voorspelde ook weinig goed voor SK. Maar de Europeanen gaven zich niet gewonnen en bleven knokken en vooral door goede mapcontrole wisten zij zich naast en voorbij de Assassins te vechten. Deze voorsprong was niet groot en zou nooit groot worden. Maar het was wel SK Gaming die voor het eerst won en de Assassins daarmee uitschakelde. Toen Sk Gaming de wedstrijd na vijftig minuten won, was het verschil tienduizend goud. Dit verschil kwam vooral door het goede positiespel van SK Gaming dat twee kills minder had, maar slechts vier towers verloor.

Poule A

1. Samsung White* 5 - 0
2. Edward Gaming 3 - 1
3. Ahq e-Sports Club 1 - 3
4. Dark Passage 0 - 5

Poule B

1. Star Horn Royal Club* 5 - 0
2. Team Solomid* 3 - 1
3. Taipei Assassins 1 - 4
4. Sk Gaming 1 - 4

* is gekwalificeerd voor de knock out fase.