Eerste bier getapt op Oktoberfest

Vanmiddag om 12.00 uur is wederom het grootste bierevenement ter wereld, het Oktoberfest feestelijk ingeluid. De burgemeester van München had vier hamerslagen nodig om het kraantje in het eerste vat te drijven, waarna het traditionele 'O'zapft is' weerklonk. Samen met de premier van de Duitse deelstaat Beieren proostte de burgervader daarna op een 'vreedzame Wiesn'.

De traditie leert dat een goede burgemeester niet veel slagen nodig hebt om het kraantje in het vat te slaan. De recordhouder op dat gebied is nog steeds voormalig burgemeester Ude, die ooit in twee slagen het bier liet vloeien. Dezelfde Ude had vorig jaar echter maar liefst zeven slagen nodig voor hetzelfde resultaat, wat een regelrechte schande in de ogen van onze oosterburen was en waar de conclusie uit getrokken werd dat deze man misschien toch niet zo'n heel goede burgemeester was.

Op het feestje worden ongeveer zes miljoen liefhebbers van het goudgele vocht verwacht. Samen drinken ze zo'n zes miljoen liter bier. Daarbij verschalkt men tevens zo'n half miljoen gegrilde kippetjes.

Over kippetjes gesproken, na zo'n bericht blijft nog een vraagje over. Wie plaatst DE foto?