Tim McGraw vindt zichzelf geen sekssymbool

Tim McGraw ziet zichzelf niet als een man waar vele vrouwen week van worden. "Ik weet dat ik voor een publiek sta, dus ik probeer goed voor mezelf te zorgen", zegt de countryzanger bescheiden tegen entertainmentzender E. De 47-jarige wordt vaak geroemd om zijn gespierde torso.

"Ik zie gezond leven en mezelf in vorm houden gewoon als onderdeel van mijn baan", zegt McGraw nuchter. Wat dat betreft is hij heel blij dat hij zijn alcoholverslaving achter zich heeft kunnen laten, hoewel hij heus wel eens verlangt naar een drankje. "Soms gaat het creatief moeizaam, maar er zijn ook momenten dat ik heel veel energie heb en heel creatief ben. Maar je moet je gewoon concentreren op je werk, je niet af laten leiden."

Dat geldt eigenlijk ook voor zijn huwelijk. McGraw is sinds 1996 getrouwd met countryzangeres Faith Hill. "We proberen alles zo normaal mogelijk te houden. Natuurlijk hebben we een speciaal beroep, maar als we 's avonds thuiskomen gaan we het niet de hele tijd over werk hebben. We proberen zo veel mogelijk een gezinsleven in stand te houden."

Het stel heeft drie dochters, die hun vader allesbehalve als 'de ideale man zien'. Op de vraag of zijn dochters vriendinnen hebben die hem wel woest aantrekkelijk vinden, is McGraw kort. "Volgens mij zien ze me vooral als de vader van hun vriendin, die gewoon lastig en streng voor ze is", lacht hij.