15 jaar cel geŰist voor schietpartij bus Almere

Een 39-jarige man die terechtstaat voor het schieten in een bus in Almere verdwijnt als het aan justitie ligt voor vijftien jaar in de cel. De strafeis werd vrijdag uitgesproken voor de rechtbank in Lelystad. Een 34-jarige vrouw liep bij de schietpartij blijvend letsel op. Het schot van de man, eerder op Curaçao veroordeeld tot een lange gevangenisstraf, was bedoeld voor een ander.

De verdachte, woonachtig in Almere, was in februari midden op de dag met een geladen pistool vlak bij station Almere Centrum in de volle bus gestapt. Toen zijn eigenlijke doelwit eveneens instapte, schoot hij, maar hij raakte daarbij de vrouw, die juist wilde gaan zitten. De vrouw, een toevallige passagier, werd in haar rug geraakt.

De schutter en zijn beoogde slachtoffer zouden elkaar kennen uit de gevangenis in Curaçao. Daar zouden ze deel hebben uitgemaakt van rivaliserende groepen.

De man staat terecht voor poging tot moord op de man die hij eigenlijk zou hebben willen neerschieten en poging tot doodslag op de vrouw die hij raakte. De verdachte zegt uit noodweer te hebben gehandeld, iets wat justitie niet aannemelijk vindt.