Jan Smit houdt album Streisand van eerste plek

Jan Smit staat een eerste plek voor het nieuwe album van Barbra Streisand vooralsnog in de weg. De Volendammer pakt de toppositie in de Album Top 100 deze week terug. Streisand moet genoegen nemen met de tweede plaats.

De 72-jarige zangeres bracht deze week haar 44e studioalbum uit. Partners is de langverwachte opvolger van What Matters Most uit 2011. Op het duettenalbum zingt Streisand met onder anderen Elvis Presley en Frank Sinatra.

In de Verenigde Staten stevent Streisand met Partners af op haar tiende nummer 1-notering. Als Partners in Nederland de toppositie in de Album Top 100 pakt, is dat Streisands tweede keer aan kop. In 1980 stond ze met Guilty op nummer 1.

Streisand is niet de enige artiest die de top drie van de Album Top 100 bestormt. The Script komt met het nieuwe schijfje No Sound without Silence binnen op de derde plek. Waylon moet een stap terugdoen. De zanger, die vorige week voor het eerst de Album Top 100 aanvoerde met Heaven after Midnight, zakt naar vier. Chris Brown komt met X binnen op de vijfde plek.

In de Single Top 100 zit deze week heel wat minder beweging. Pitbull en John Ryan voeren de lijst nog steeds aan met Fireball. Ook de nummers twee, drie en vier blijven plakken. Hoogste nieuwe binnenkomer is Anouk. Zij bezet met Places to Go de achttiende positie.