KNVB: "Prachtige dag voor Nederlands voetbal"

De KNVB is opgetogen over de toekenning van vier EK-duels in 2020 aan Amsterdam. Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen spreekt in een eerste reactie van 'een prachtige dag voor het Nederlandse voetbal'. "Miljoenen Nederlanders genieten van voetbal en zeker van Oranje op eindtoernooien. Zij verdienen het dat zo'n groot toernooi straks na twintig jaar weer in Nederland plaatsvindt."

Minister van Sport Edith Schippers (VVD) is blij dat kinderen in 2020 de kans krijgen hun helden van dichtbij aan het werk te zien. "Wat is er mooier dan dat?" Door de gedeelde organisatie zijn de kosten geen probleem. "De kracht van dit toernooi is dat het door dertien landen gezamenlijk wordt georganiseerd, waardoor kosten en risico's gespreid worden. Voor Nederland zijn de vele side-events van groot belang. Hiermee brengen we voetbal echt dichtbij."

Ook de Amsterdamse sportwethouder Eric van der Burg is content. "Nederland heeft in 2000 samen met België laten zien een mooi EK neer te kunnen zetten. Met de organisatie van het EK 2020 laten wij zien wat Amsterdam de spelers en supporters te bieden heeft. Amsterdam zal Europa een mooi voetbalfeest geven."

Als Oranje zich plaatst voor het EK van 2020, speelt het minimaal twee poulewedstrijden in de Amsterdam ArenA.