Alonso dreigt bron geruchten te openbaren

Formule 1-coureur Fernando Alonso is kwaad op zijn werkgever Ferrari. De Spanjaard maakt regelmatig onderdeel uit van de geruchten in het silly season en dreigt volgens het persbureau EFE de bron van de verhalen te openbaren. Deze zou zich binnen Ferrari zelf bevinden.

Afgelopen week dook plots het gerucht op dat Red Bull-coureur Sebastian Vettel naar Ferrari zou gaan en dat hij van plaats zou ruilen met Alonso. Alle betrokken partijen ontkenden en met name Alonso reageerde woedend toen hem vanuit Singapore er naar gevraagd werd. "Ik draai een fantastisch jaar, met drie keer zoveel punten als mijn teamgenoot. Het is samen met 2012 waarschijnlijk mijn beste seizoen en toch moet ik elke donderdag wanneer ik naar een race kom de geruchten weer ontkrachten. Het is iets vreemds en ik heb dan ook geen nieuws op dit vlak."

"Als ik er wel iets over zal gaan zeggen dan zal dat over enkele weken zijn en iemand zal hier niet blij mee zijn. Geruchten zijn voor niemand goed. Ik werk al jaren nauw samen met het team, probeer een goede sfeer te scheppen, eet met de jongens, sport met ze en dan komen zulke verhalen vanuit Italië. Op een dag ga ook ik praten."