Mirik Milan weer verkozen tot nachtburgemeester

Mirik Milan is donderdag om klokslag middernacht opnieuw verkozen tot nachtburgemeester van Amsterdam. De 33-jarige Milan, die al sinds 2012 nachtburgemeester is, liet concurrenten Kolja Verhage en Ronald Offerman achter zich. Burgemeester Eberhardt van der Laan overhandigde Milan de ambtsketting en ring die bij het officieuze ambt horen.

Milan heeft zich de afgelopen twee jaar ingezet om de 24-uurs horecavergunning in Amsterdam door te voeren. Ook richtte hij een stichting op waarmee hij het beroep van nachtburgemeesterschap wil uitbreiden. Uiteindelijk wil hij in 2016, als Nederland voorzitter is van de Europese Unie, het eerste internationale nachtcongres organiseren voor alle Europese Nachtburgemeesters.

Een nachtburgemeester zet zich in voor alle partijen die te maken hebben met het nachtleven in de stad, zoals horeca, festivalorganisatoren en het publiek. Een N8BM, zoals hij ook wel wordt genoemd, mag overal zijn mening over spuien, zeker ook ongevraagd. De functie blijft echter officieus en in vele steden zelfs met een knipoog, waardoor niet alle nachtburgemeesters even serieus worden genomen.