Zevenduizend minder WW-uitkeringen

Het aantal WW-uitkeringen is in augustus met zevenduizend afgenomen tot 430.000. Dat is een daling van anderhalf procent. Vooral in de bouw nam het aantal uitkeringen relatief hard af. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag bekend.

Het aantal WW-uitkeringen in de bouw bedroeg in augustus 20.300. Afgelopen juli en in augustus vorig jaar was nog 5,8 procent hoger. De sector onderwijs liet, zoals gebruikelijk in de zomerperiode, een sterke toename zien van 4,4 procent tot 17.900. In de zorg en cultuur steeg het aantal WW-uitkeringen 'bescheiden' met een half procent tot ruim 74.000, aldus het CBS.

De daling deed zich alleen voor bij mannen, bij vrouwen bleef het aantal werkloosheidsuitkeringen gelijk. De vermindering vond verder plaats in vrijwel alle provincies en leeftijdscategorieën.

Tot nu toe dit jaar verstrekte het UWV 404.000 nieuwe WW-uitkeringen. Dat is vrijwel evenveel als een jaar eerder. Het aantal beëindigde uitkeringen nam met negentien procent toe tot 411.000. Ongeveer tweehonderdduizend uitkeringen werden stopgezet vanwege werkhervatting. Dat is twintig procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.