Marijke Helwegen leest eigen troonrede voor

Marijke Helwegen heeft Prinsjesdag aangegrepen om haar eigen visie op volk en vaderland te geven. De tv-persoonlijkheid publiceerde dinsdag op haar Youtube-kanaal een alternatieve troonrede waarin ze pleit voor een hardere aanpak van leugenachtige bestuurders en armlastige ouderen wil sponsoren met gratis peren.

"Iedereen in Nederland doet zijn best, maar wat de bestuurders betreft, klopt dat niet helemaal", heft Helwegen aan. "U weet vast wel waar ik het over heb: bestuurders die de boel bedriegen." Als oplossing wil ze de Helwegennorm invoeren, waarbij een bestuurder bij elke misstap 'een flinke tik op de billen' mag verwachten. Daarnaast mag zo'n malafide manager worden veroordeeld tot vrijwilligerswerk te doen op een kinderboerderij of een dierenpension.

Daarnaast breekt Helwegen, die met haar 65 jaar officieel bejaard is, een lans voor ouderen die het niet zo breed hebben. "Bij dezen voer ik de verplichte ouderenbelasting in. Geen belasting door ouderen, maar vóór ouderen."

Iedere Nederlander jonger dan 65 jaar betaalt vijf euro ouderenbelasting per jaar, waarmee ouderen in nood worden geholpen, zo redeneert Helwegen. Ook wijst ze op het overschot aan peren dat Nederland volgens haar heeft als gevolg van de boycot door Rusland. Ook daar kunnen ouderen mee worden geholpen. "Wat moeten we met al die peren?"