Politie spreekt van 'gezellig drukke' Prinsjesdag

Zo'n 25.000 bezoekers hebben dinsdag langs de route van de Gouden Koets in Den Haag gestaan. Wegens het mooie weer was het tijdens Prinsjesdag gezellig druk in de binnenstad, vat de politie de sfeer samen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

De warmte zorgde wel voor meer drukte bij ambulancediensten en het Rode Kruis. Zij hielpen 42 mensen met klachten. Tien van hen waren medewerkers van Defensie en de politie. Twee mensen zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Volgens de politie stond het publiek meer verspreid over de route dan in eerdere jaren. De toegang tot de publieksvakken bij Paleis Noordeinde werd korte tijd afgesloten omdat de vakken vol zaten.

Het alledaagse politiewerk ging gewoon door. Bij een busongeluk op de Hengelolaan in Den Haag vielen acht gewonden. Twee van hen raakten zwaargewond.

Op de drie dagen voorafgaand aan Prinsjesdag was vanwege de viering van 200 jaar Prinsjesdag ook van alles te doen in Den Haag. Daar kwamen vijftigduizend mensen op af, laat het Haags Comité 200 jaar Koninkrijk weten. Vorig jaar verwelkomde Den Haag ongeveer veertigduizend mensen op en rond Prinsjesdag.