Verwarde Arnhemmer laat zich van dak glijden

De verwarde Arnhemmer die de hulpdiensten al sinds maandagavond bezighield door te dreigen van een rijtjeshuis te springen heeft zich van het dak af laten glijden. De 29-jarige man is aanspreekbaar en wordt behandeld door ambulancepersoneel, zegt een politiewoordvoerder.

Omroep Gelderland stelt dat de man zich niet heeft laten glijden, maar is gevallen toen hij naar een ander huizenblok probeerde te springen. Volgens de politiewoordvoerder is dat niet het geval. "Hij liet zich glijden tot aan de goot, daarna heeft hij zich laten vallen." Of hij daarmee inging op een verzoek van de politie, bijvoorbeeld om voorzichtig naar beneden te komen, kon de woordvoerder niet zeggen.

Na behandeling wordt de man aangehouden. Hij moest maandag worden beoordeeld door de crisisdienst van de Geestelijke Gezondheidszorg, maar klom rond 18.30 uur op het dak van het huis van een familielid aan de Hilversumstraat. De hele nacht probeerde de politie hem naar beneden te praten. Voor de zekerheid stonden brandweer en ambulance paraat.