Ook Afrojack en Johnny de Mol in College Tour

Afrojack en Johnny de Mol worden binnenkort aan de tand gevoeld door studenten. De twee zijn te zien in het huidige seizoen van College Tour, maakte presentator Twan Huys maandagochtend bekend. Ook Gerrit Zalm en Thomas Piketty schuiven bij hem aan.

Nick van de Wall, beter bekend als Afrojack, is de eerste die zich laat ondervragen. Volgende week woensdag vinden de opnames plaats in Rotterdam, de uitzending is op vrijdag 3 oktober. "We hebben eerder Armin van Buuren gehad en die heeft de Pieterskerk in Leiden echt op z'n kop gezet. Hij is toen ook gaan draaien, dat willen we met Afrojack ook doen", vertelde Huys in de ochtendshow van Edwin Evers. Na de dj gaat oud-minister van Financiën en bankier Gerrit Zalm in op de vragen van studenten. Die opnamen vinden op vrijdag 15 oktober plaats bij de Vrije Universiteit Amsterdam, twee dagen later is de uitzending.

Johnny de Mol zit twee weken na Zalm voor een zaal studenten. De presentator is vrijdag 31 oktober te zien in College Tour. "We hebben de hele familie De Mol al op gezoek gehad en vinden dat Johnny niet mag ontbreken", zei Huys. De Franse econoom Thomas Piketty is pas in november aan de beurt. De schrijver van Capital in the Twenty-First Century, waarvan in oktober de Nederlandse vertaling verschijnt, is vrijdag 7 november te gast in College Tour. De opnamen vinden een dag eerder plaats.

College Tour bestaat dit seizoen uit elf afleveringen. Ook onder anderen Jerry Springer, Stromae en John Legend zijn dit jaar te gast. Huys jaagt nog op een beroemdheid. "We hebben nog een gast open, daar zijn we nog mee bezig. Als dat lukt worden we heel blij en veel studenten waarschijnlijk ook. Wie het is zeg ik nog niet, maar het is in ieder geval een vrouw."