Judoka Meyer wint in Zagreb, Van 't End en Savelkouls brons

Judoka Roy Meyer heeft zondag bij de Grand Prix van Zagreb goud veroverd in de klasse boven 100 kilogram. De zwaargewicht won in de finale de Argentijn Mohammed Tayeb op straffen. In de halve eindstrijd versloeg Meyer al de Hongaar Barna Bor.

Er werden zondag in Zagreb nog twee bronzen medailles gewonnen Noël van 't End werd derde in de klasse tot 90 kilogram na een ippon tegen de Zweed Joakim Dvarby. In de halve finale ging hij onderuit tegen de verliezend finalist Aleksandar Kukolj uit Servië. De winst ging naar de Hongaar Kristian Toth. 

Er was ook brons voor Tessie Savelkouls (+78 kg). Ze rekende in de strijd om de derde plaats af met Santa Pakenyte uit Litouwen. In de halve finale moest ze nog buigen voor Svitlana Iaromka. De winst ging echter naar de Chinese Song Yu. Lena Buseman verloor deze gewichtsklasse haar openingspartij. 

In de klasse  tot 78 kilogram werden Guusje Steenhuis en Karen Stevenson zondag al vroegtijdig uitgeschakeld. Zaterdag won Nederland ook een medaille. In de klasse tot 73 kilogram won Dex Elmont goud.