Vreemdelingen aangetroffen in laadruimte vrachtauto

De politie heeft zaterdagochtend in De Meern in de laadruimte van een vrachtwagen een groep vreemdelingen aangetroffen. Om hoeveel mensen het precies gaat, kon een woordvoerder zaterdagavond niet zeggen. "Het zijn er iets meer dan tien, maar minder dan twintig."

Het is niet bekend waar de vreemdelingen vandaan komen en wat de samenstelling van de groep is. "Er zijn in ieder geval geen jonge kinderen bij", meldt de zegsvrouw.

Agenten troffen de vreemdelingen aan tijdens een controle. De politie had een melding gekregen van een verdachte situatie op de Boteyken. Toen agenten rond 11.15 uur de laadwagen van de vrachtauto controleerden, vonden ze de vreemdelingen. De groep werd daarop gearresteerd. Ook de vrachtwagenchauffeur werd aangehouden.

"In eerste instantie is iedereen meegenomen naar het bureau. Waar de vreemdelingen nu worden opgevangen, kan ik niet zeggen. Het is in ieder geval een plek waar toezicht op ze wordt gehouden", vertelt de woordvoerder. De politie heeft een onderzoek ingesteld.