FIA overweegt systeem superlicentie aan te passen

Autosportfederatie FIA overweegt om het beleid met betrekking tot het uitgeven van superlicenties aan te passen. De reden hiervoor is het debuut van Max Verstappen in de Formule 1. Veel kenners zetten vraagtekens bij zijn leeftijd en bij zijn ervaring.

Verstappen won in de afgelopen jaren alles in de karts en maakte dit seizoen de overstap naar de Formule 3. Daarin maakte de 16-jarige Nederlander zoveel indruk dat Toro Rosso hem een Formule 1-zitje aanbood voor komend seizoen. Deze snelheid is een aantal kenners te veel van het goede, te meer omdat de meeste coureurs nog de tussenstap hebben van de World Series by Renault of de GP2. Verstappen slaat deze tussenstap over en eerder deze week voldeed hij bij een test in Italië al aan de voorwaarden van de superlicentie.

De FIA overweegt voor de toekomst de procedure voor de superlicentie aan te passen. "Er is een mandaat afgegeven aan het bestuur van de FIA om de kwalificaties en voorwaarden om een superlicentie te bemachtigen, te heroverwegen. Dit moet gebeuren met alle betrokken partijen. Hierna zal een voorstel worden gestuurd naar de WMSC zodat in december toestemming gegeven kan worden voor het implementeren van deze nieuwe regels vanaf 2016."