[JL] Almere City wint weer eens na serie nederlagen

Almere City FC heeft na vier opeenvolgende nederlagen weer eens gewonnen in de Jupiler League. De Almeerders klopten vrijdag in eigen huis FC Oss met 4-2. FC Emmen bleef voor het vierde duel op rij ongeslagen door een 2-2 remise tegen Helmond Sport.

Oss nam door goals van Jorzolino Falkenstein en Lorenzo Piqué een 0-2 voorsprong. Vincent Janssen bracht vlak voor rust de spanning terug, waarna Norair Mamedov, Fabian Serrarens en Leon de Kogel de zege voor Almere veilig stelden. Diezelfde De Kogel had in de eerste helft bij 0-0 een strafschop gemist.

Emmen poetste tegen Helmond Sport tweemaal een achterstand weg, via Roland Bergkamp en Leandro Resida. Stanley Elbers scoorde de 0-1 en werd even later van het veld gestuurd. Ferry de Regt maakte het andere Helmondse doelpunt.

De Limburgse derby tussen MVV en VVV-Venlo eindigde doelpuntloos. Daarmee mocht vooral de thuisploeg zich beklagen. MVV kreeg een stortvloed aan kansen, maar scoorde niet.