Cruijff: "United een moeilijk project"

Johan Cruijff denkt dat Louis van Gaal nog heel wat werk te wachten staat. Een kampioenschap met Manchester United is volgens hem niet vanzelfsprekend. Van Cruijff is al jaren bekend dat hij geen groot fan is van Louis van Gaal.

In gesprek met The Guardian legt de legendarische oud-international uit waarom. "Zijn visie is goed, maar wijkt af van de mijne. De manier waarop hij zijn tactieken smeedt, heeft wat weg van het leger."

"Ik probeer juist individuen voor zichzelf te laten denken", vervolgt Cruijff. "En daarnaast denk ik altijd meer vanuit balbezit. Het wordt voor Van Gaal in elk geval nog een hele klus om kampioen te worden met Manchester United. Al denk ik dat hij zijn team wel tijdig op de rails krijgt."

"Het echter moeilijk worden om al die verschillende ego's te managen. Hij beschikt over veel populaire spelers die ook buiten het voetbal erg actief zijn. Die moeten dus als team gaan opereren", aldus de legendarische nummer 14. "Dat maakt United een moeilijk project."

Cruijff ziet bij FC Barcelona eenzelfde probleem. "Daar is hetzelfde aan de handmet Lionel Messi, Luís Suarez en Neymar. Deze spelers verdienen enorm veel geld met activiteiten naast het veld. Maak daar maar eens een team van."