Meer relschoppers Schilderswijk melden zich

Nog eens drie jongeren die ervan worden verdacht zich vorige maand in de Haagse Schilderswijk tijdens een demonstratie tegen de politie te hebben gekeerd hebben zich aangegeven. Daarmee zijn tot nu toe vijf van de tien verdachten van wie dinsdag beelden zijn vrijgegeven bekend.

De vijf tussen de 14 en 23 jaar zijn gehoord en inmiddels weer vrijgelaten. Zij moeten zich op een later moment voor de rechter verantwoorden. De 22-jarige meldde zich bij de politie in Rotterdam, de rest bij de Haagse politie. De politie meldt meer arrestaties op korte termijn niet uit te sluiten.

Tijdens de demonstratie op 10 augustus tegen terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) keerde een groep tegendemonstranten zich tegen de politie. Ze trokken rond de Hoefkade tegels uit de stoep en gooiden die naar agenten. Bij de aanhouding van een van de stenengooiers werd een politieagent mishandeld. De politie arresteerde op dat moment zes mensen. Later volgden nog twee arrestaties voor het belagen van een cameraman van Novum Nieuws.

Van tien verdachten werden dinsdag beelden online gezet en getoond in het regionale opsporingsprogramma van Omroep West.