Cel voor eerder misbruiken slachtoffer Frank R.

Een 39-jarige man uit Emmen die een 12-jarig meisje misbruikte kort voordat ze in de auto van veroordeelde pedofiel Frank R. werd aangetroffen, moet een jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank in Groningen vrijdag besloten. Ook kreeg hij een jaar cel voorwaardelijk opgelegd, met een proeftijd van drie jaar.

De man gaf tijdens de zitting toe dat hij tweemaal seks heeft gehad met het meisje uit Middelstum. Dit gebeurde een week voordat Frank R. met het kind werd aangehouden. Het meisje was toen als vermist opgegeven.

De man had zichzelf bij de politie aangegeven. Volgens de rechtbank doet dat niets af van het strafbare feit. "Bij het handelen als bewezen verklaard heeft verdachte slechts oog gehad voor de bevrediging van zijn eigen lustgevoelens en heeft hij zich in het geheel niet bekommerd om de schade die hij bij het jonge meisje zou kunnen aanrichten", aldus de rechtbank.

De Emmenaar is enigszins verminderd toerekeningsvatbaar, aldus de rechtbank. De man heeft last van een seksuele stoornis die zich uitte in hyperseksualiteit. Hij was al met een behandeling in een psychiatrische kliniek gestart. Hij moet deze behandeling ook voortzetten en moet zich na zijn vrijlating melden bij reclassering, aldus de rechtbank.

De strafoplegging was gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Frank R. werd in juli veroordeeld voor twintig zedenmisdrijven met meisjes tussen de 12 en 16 jaar. Hij moest voor zes jaar de cel in en kreeg tbs opgelegd.