Brawn niet in gesprek met Ferrari

Ross Brawn is niet bezig met een mogelijke terugkeer bij Ferrari. De 59-jarige Brit is momenteel na zijn vertrek bij Mercedes met pensioen en werd veelvuldig aan de Italiaanse renstal gelinkt. Hij is echter niet van plan om weer aan het werk te gaan.

Brawn is geen onbekende van Ferrari, want hij vormde met Jean Todt en Michael Schumacher een driehoek die vijf wereldtitels opleverde. Daarna kwam de Brit bij Honda terecht en nam voor het seizoen 2009 de renstal over van de Japanners. Dit leverde meteen de wereldtitels op, waarna zijn team verkocht werd aan Mercedes. Daar bleef Brawn nog tot vorig jaar actief tot hij op een zijspoor werd gezet en met pensioen ging.

De Brit sprak met Auto Motor und Sport. "Ik ben op het ogenblik niet bezig met een functie bij Ferrari of waar dan ook. Mijn bezoek aan Maranello in mei was puur privé. We hebben een beetje over het 'wat als' gepraat, maar dat was niet serieus. Ik haal me voorlopig niets in het hoofd." Toch sluit Brawn niet uit dat hij ooit weer in de Formule 1 zijn neus aan het venster zal steken. "Zeg nooit nooit."