FIA wil gebruik boordradio beperken

Autosportfederatie FIA wil het gebruik van de boordradio in de Formule 1 beperken. Autosport meldt dat de F1 Strategy Group aangedrongen heeft om het coachen van de coureurs vanaf de pitmuur voor een deel aan banden te leggen.

Er mag volgens Autosport nog gewoon tussen engineer en coureur worden gesproken over de bediening van de auto en over zaken die te maken hebben met de veiligheid. Het coachen van de rijder om de prestaties te verbeteren is voortaan taboe. Een coureur werd vanaf de pitmuur te actief bijgestuurd om brandstof te besparen, het moeten nemen van andere lijnen op de circuits of andere zaken om rondetijden te verbeteren.

De reden dat de Strategy Group de communicatie aan wil pakken is dat de fans niet zitten te wachten op dit soort berichten. Via regel 20.1 van de Sportieve Reglementen kan dit bereikt worden. Deze regel stelt dat een coureur een auto alleen en zonder hulp van buitenaf moet besturen. Hoe alles in zijn werk zal gaan zal voor de race in Singapore duidelijk worden.