Geen treinen in Limburg na brandmelding

In Limburg hebben dinsdagmiddag korte tijd geen treinen gereden omdat het verkeersleidingscentrum was ontruimd vanwege een brandalarm. Na ongeveer drie kwartier reden de eerste treinen weer, maar het treinverkeer is voorlopig nog ernstig ontregeld.

Het brandalarm in het verkeersleidingscentrum in Maastricht ging rond 17.30 uur af. Door de ontruiming konden de seinen en wissels kunnen niet bediend worden, waardoor ten zuiden van de lijn Eindhoven-Venlo geen treinverkeer mogelijk was.

De brandweer constateerde dat geen sprake was van brand en gaf het pand vrij. Rond 18.15 uur reden de eerste treinen weer, maar wel met grote vertragingen. Het treinverkeer is nog steeds ernstig ontregeld op de trajecten Eindhoven-Weert-Roermond, Venlo-Roermond, Roermond-Sittard-Maastricht, Sittard-Heerlen, Kerkrade-Heerlen-Maastricht, Herzogenrath-Heerlen en Maastricht-Luik.

De NS verwacht dat het nog 'lange tijd' duurt voordat alle treinen weer normaal rijden. Reizigers wordt aangeraden hun reis kort voor vertrek te plannen en rekening te houden met wijzigingen.