Dikzakken woedend op Basic Fit

Een nieuwe reclamespot van Basic Fit heeft kwaad bloed gezet bij onze dikke zuiderburen. Volgens de dikkerds worden zij in de nieuwste commercial van de fitnessketen voor lul gezet.

Waar in ons land Tatjana Simic het boegbeeld van de beweegboer is, is dat bij onze zuiderburen Marouane Fellaini. "De Belgen komen weer thuis na een leuke vakantie", vertelt de voetballer aan het begin van de spot. "Dus mogen de vakantiekilo's er weer af. Niets bijgekomen of Basic-Fit?" Vervolgens plukt Oom Agent dikke vakantiegangers uit de rij om hen door te verwijzen naar de sportschool.

Dit is tegen het zere been van BOLD, een Belgische club die de belangen behartigt van dikkerdjes. "Ze richten zich, misschien onbewust, op iedereen met een overgewicht. Ik vind dat discriminerend", luidt hun reactie.

De sportschool vindt de aantijging echter dikke lulkoek. "Je moet de clip in de juiste context bekijken", laat een woordvoerder weten. "Het maakt niet uit hoeveel je weegt. We praten over de extra kilo's die je er op vakantie bij kreeg. Onze boodschap: kom naar ons om die kilo's er af te trainen."


Vet lachen met die nieuwe reclamespot!