Van Praag: herverkiezing Blatter onvermijdelijk

Voor KNVB-preses Michael van Praag staat vrijwel vast dat Sepp Blatter in mei aan een vijfde termijn als voorzitter van de FIFA begint. "We gaan wel en zullen dan ongetwijfeld getuige zijn van het onvermijdelijke", zegt Van Praag dinsdag in De Telegraaf. Blatter maakte maandag bekend tot 2019 door te willen gaan.

"Ik zie niemand die Blatter kan verslaan in zo'n verkiezing", vervolgt Van Praag. "In Brazilië proefde ik dat al nadat we als Europa zijnde getracht hebben Blatters positie en functioneren ter discussie te stellen voor de goede naam van de FIFA." Van Praag vroeg de 78-jarige Zwitser zich niet meer beschikbaar te stellen, maar vond geen gehoor in Afrika, Zuid-Amerika, Azië en het Caribisch gebied.

Op de stem van de KNVB hoeft Blatter in ieder geval niet te rekenen. "Nee, dat lijkt me vrij duidelijk", stelt Van Praag, die er nog steeds van baalt dat UEFA-baas Michel Platini de strijd niet aangaat. "Hij zou de enige zijn die Blatter tegenwicht had kunnen bieden. Nu ligt Blatters weg wijd open. Ik denk dat het niet goed is voor het voetbal."