Deelnemers LoL World Championship 2014 bekend

Nog negen dagen, dan begint het wereldkampioenschap League of Legends. Deze week zijn de laatste deelnemers bekend geworden. Er zullen zestien teams een maand lang strijden om de hoofdprijs van één miljoen dollar. Dit zullen zij doen in Zuid-Korea.

Het winnen van de grote prijs lijkt een vloek met zich mee te brengen, want het is nog nooit voorgekomen dat een titelverdediger zich plaatste voor het wereldkampioenschap van het jaar daarna en dat is dit jaar niet anders. SK Telecom T1, verloor afgelopen week een cruciaal duel met het Koreaanse Samsung Galaxy White en zijn daarom niet geplaatst. Behalve Samsung Galaxy White doen ook Samsung Galaxy Blue en Najin White Shield uit Zuid-Korea mee.

Azië is goed vertegenwoordigd, want behalve Zuid-Koreaanse teams zijn er ook nog drie Chinese teams aanwezig, namelijk Star Horn Royal Club, OMG en Edward Gaming. Star Horn Royal Club was vorig jaar nog verliezend finalist. Uit Azië doen tenslotte ook nog twee Taiwanese teams mee. Taipei Assassins, wereldkampioen van twee jaar geleden is, in tegenstelling tot vorig jaar, weer van de partij en ook ahq e-Sports Club zal meedoen.

Dit jaar zullen we een recordaantal Nederlanders zien op het wereldkampioenschap, namelijk twee. Beide Nederlanders zitten bij het Europese Alliance, dat na een dramatische start van het seizoen Fnatic heeft onttroond als Europees kampioen. Fnatic werd echter wel tweede en zal er dus gewoon bij zijn. Het Duitse SK Gaming is na een jaartje afwezigheid ook weer aanwezig, nadat zij zonder al te veel moeite het Poolse Roccat hadden uitgeschakeld.

De laatste regio waar een aantal teams vandaan komt is Noord-Amerika, waar publieksfavoriet Team SoloMid na een zinderende finale Cloud9 onttroonde als kampioen van Noord-Amerika. Cloud9 werd tweede en is dus ook van de partij. Het derde team is LMQ. LMQ is een Chinees team met enkel Chinese spelers, dat vorig jaar verhuisd is van China naar Noord-Amerika om in Noord-Amerika deel te nemen aan de LCS. Zij hebben zich dus al binnen één jaar tot de beste drie geknokt. In een beslissend duel wonnen zij van Curse, het team dat zoals de naam al doet vermoeden, vervloekt is. Voor de tweede keer achter elkaar belandden zij op de vierde plek en missen zij het wereldkampioenschap.

Dan zijn er nog twee plekken over, deze worden verdeeld over teams die aanspraak maken op wildcards. Op Gamescom was het Dark Passage, een Turks team, dat de wildcard pakte. Op Pax was KaBuM! e-sports de beste, dit is een Braziliaans team. Overigens zijn beiden teams de eerste teams uit die regio die meedoen aan een wereldkampioenschap. Team SoloMid aan de andere kant is het enige team dat zich elk jaar plaatste voor de wereldkampioenschappen.

De poules staan hieronder en de eerste poulewedstrijden zullen 18 september zijn. De finale, die voor 45.000 fans gespeeld wordt, is op 19 oktober. Deze zijn via diverse streamservices te bekijken, waaronder Twitch en Azubu.

LoL Poules