Suárez-loos Uruguay wint van Zuid-Korea

Uruguay heeft in een oefenduel met 0-1 van Zuid-Korea gewonnen. José Gimenez' treffer na rust bleek genoeg voor een zege. Uruguay moest het uiteraard stellen zonder Luís Suárez, die nog altijd geschorst is wegens het bijten van Giorgio Chiellini tijdens het afgelopen WK. Bondscoach Óscar Tabárez had wel een basisplaats ingeruimd voor oud-Ajacied Nicolás Lodeiro en PSG-spits Edinson Cavani.

Voor Zuid-Korea betekende het duel het begin van het tijdperk Uli Stielike. De Duitse trainer volgde na het WK Myung-Bo Hong op. Het leverde echter geen sprankelend optreden van de Aziaten op, want de ploeg was niet bij machte om het Uruguay moeilijk te maken.

Uruguay domineerde het duel al in de eerste helft, al werd dat toen nog niet uitgedrukt in de score. Een doelpunt van Abel Hernández werd na rust afgekeurd, maar na 62 minuten was het wel raak toen José Gimenez een vrije trap van Giorgian de Arrascaeta in kopte.

Zuid-Korea kreeg in het Goyang Stadium nog wel wat kansen, maar Martín Silva stond prima te keepen. In de slotfase leek hij wel verslagen, maar Sung-Yong Ki kopte in extremis een voorzet op de lat. Zodoende won Uruguay het eerste duel sinds de aftocht op het WK.