Boer slaat ballonvaarder knock-out

Een boze boer heeft zaterdag in Bodegraven een ballonvaarder die zonder toestemming op zijn weiland was geland bewusteloos geslagen. De boer was niet alleen boos vanwege de landing, maar ook omdat hij een belangrijk familiefeest moest verlaten om de gestrande ballon van zijn land te bevrijden.

De ballon moest door de windrichting uitwijken naar een andere landingslocatie dan gepland. De 47-jarige eigenaar van het veld aan de Hazekade was niet thuis en de ballonvaarders konden de luchtballon niet langs een gesloten hek krijgen. De gealarmeerde boer weigerde te komen vanwege een familiefeest en zei dat de ballon zondag kon worden opgehaald.

Toen de boer er lucht van kreeg dat twee passagiers van de ballon zijn hek uit de scharnieren tilden, blokkeerde hij met zijn auto en een tractor hun doorgang. Daarbij reed hij de twee ballonvaarders bijna omver. De boer stapte uit en sloeg de piloot nog voor die iets kon zeggen tegen de vlakte. De 44-jarige man was even buiten bewustzijn en moest per ambulance worden afgevoerd.

De boer is aangehouden voor mishandeling. De twee passagiers hebben aangifte gedaan omdat ze weg moesten springen voor de auto van de boer.