Schutter Hellenbrand loopt WK-finale mis

Schutter Peter Hellenbrand heeft in het Spaanse Granada naast de WK-finale gegrepen. Op het eerste onderdeel van het WK, het 10 meter luchtgeweer, kwam de Nederlander in de kwalificatie tot de dertiende plek, waar de beste acht maandagmiddag de finale schieten.

De kwalificatie bestond uit zes series van elk tien schoten, waarbij maximaal 10.9 punten per schot behaald konden worden. Het 10 meter luchtgeweer is het onderdeel waarop Hellenbrand tijdens de Olympische Spelen van Londen zeer knap vijfde werd.

In Granada kon hij die prestatie niet herhalen. Hij schoot niet slecht, maar vooral de eerste (102.9) en derde (102.8) series braken hem op. Een uitstekende tweede en zesde serie (beiden 105.5) konden hem niet meer redden. Met 624.8 punten kwam hij er uiteindelijk 1.5 tekort voor een plek in de finale, wat neerkomt op minder dan 0.3 punten per serie van tien schoten.

Ook Denny Nikkelen haalde de finale niet. De tweede Nederlandse deelnemer kwam op 620.1 punten uit en werd daarmee 57e. De Chinees Haoran Yang gaat met 632.1 punten als leider naar de eindstrijd. De kersvers kampioen op de Jeugd Olympische Spelen wist met zijn score tevens een wereldrecord junioren te schieten.