Jihadvlaggen verwijderd van Beverwijkse Bazaar

Jihadvlaggen die te koop zijn op de Beverwijkse Bazaar worden verwijderd. In overleg met de organisatie van en ondernemers op de zogenoemde zwarte markt is hiertoe besloten om onrust en misstanden te voorkomen, meldt de politie zaterdag. De jihadvlaggen zijn volgens de politie overigens niet bij wet verboden.

Het Noordhollands Dagblad meldde zaterdag dat de zwarte jihadvlag die wordt gebruikt door extremistische islamitische groepen als de Islamitische Staat en Al-Qaida vrijelijk te koop is op de Beverwijkse Bazaar. Ook boeken waarin wordt opgeroepen tot de oprichting van een islamitische staat, mishandeling van vrouwen en steniging van homo's zouden bij stalletjes te koop zijn.

ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers zei in de krant de verkoop van de zwarte jihadvlaggen absoluut onverantwoord te vinden. Hij wil samen met de SGP en het CDA tot een verbod komen. "Nederland moet niet langer naïef zijn, inmiddels is genoeg duidelijk waar die vlag voor staat. Hier moet de rechtstaat een streep trekken", gaf hij aan.