Ontruimingen om grote brand in Art Hotel Rotterdam

Het Art Hotel in Rotterdam wordt ontruimd vanwege een zeer grote brand. De brand woedt in de ondergrondse parkeergarage, waar een auto vlam heeft gevat. Ook panden in de omgeving worden ontruimd. Een aantal mensen die te lang in de rook hebben gestaan, worden nagekeken door ambulancepersoneel, meldt een woordvoerder van de brandweer.

De hulpdiensten werden even na 15.00 uur gewaarschuwd over de brand in het hotel aan de Mijnsherenlaan. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt.

Onduidelijk is nog wat er precies in brand staat. In de parkeergarage staat het zwart van de rook, vertelt de zegsman. "Brandweermannen kunnen wel met beademing naar binnen, maar als het niet lukt een hand voor ogen te zien, is het lastig erachter te komen wat er precies aan de hand is", legt hij uit.

Als er auto's in de buurt staan van de brandende auto, kan het vuur zich makkelijk uitbreiden, geeft de woordvoerder aan. Behalve de rook maakt volgens hem ook de lastige aanvoer van bluswater de brand moeilijk te bestrijden.

Het hotel telt 87 kamers. Hoeveel mensen precies worden geëvacueerd is onduidelijk. Ook weet de zegsman niet hoe veel panden in de omgeving worden ontruimd. Vanwege de brand is het metroverkeer tussen Rijnhaven en Zuidplein stilgelegd. Mensen in de omgeving wordt aangeraden uit de rook te blijven.