PSV'er Guardado nieuwe aanvoerder Mexico

Andrés Guardado is de nieuwe aanvoerder van de Mexicaanse nationale ploeg. Bondscoach Ander Herrera liet hem dat deze week weten.

Guardado mag Rafael Márquez opvolgen, die na het WK in Brazilië een punt achter zijn interlandcarrière zette. "Het is een grote verantwoordelijkheid", reageerde de middenvelder volgens Voetbal International. PSV huurt hem dit seizoen van Valencia.

Dit weekend zal Guardado tegen Chili voor het eerst de aanvoerdersband dragen. "Het is een ook een droom van mij die uitkomt. Ik hoop dat ik een waardige aanvoerder zal zijn. Ik wil meer zijn dan iemand die de band draagt. Ik wil een voorbeeldfiguur zijn die de jeugd helpt."

Mexico speelt op 12 november in de Amsterdam ArenA een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Nederlands elftal. Op het WK stonden beide teams voor het laatst tegenover elkaar, toen Oranje met 2-1 won. Guardado speelde de hele wedstrijd.

Guardado kwam sinds zijn debuut in 2005 al 108 keer in actie voor het nationale team. De 27-jarige linkspoot, die vijftien keer scoorde, speelde alle duels van Mexico op het WK en hij was trefzeker in de poulewedstrijd tegen Kroatië (3-1 winst).