Courtois krijgt nieuw contract bij Chelsea

Thibaut Courtois gaat binnenkort zijn contract verlengen bij Chelsea. Dat liet de Belgische doelman doorschemeren na de interland tegen Australië. Courtois hield donderdag zijn doel schoon tegen The Socceroos (2-0) en ook bij zijn club presteert de sluitpost uitstekend.

De international heeft op Stamford Bridge een contract dat over twee jaar afloopt. Naar verluidt kan hij verlengen tot medio 2019. "Als ik terug ben bij Chelsea, zal ik waarschijnlijk snel tekenen", zei Courtois na het duel met Australië tegen Sky Sports. De 22-jarige keeper is uitgegroeid tot eerste keus bij José Mourinho. Petr Cech is door de terugkeer van de Belg op de bank komen te zitten.

Spaans avontuur
Thibaut Courtois werd de afgelopen drie seizoenen telkens door Chelsea verhuurd aan Atlético Madrid. Ieder jaar was hij daar basisspeler en Atlético won in die periode de landstitel, Europa League, Copa del Rey en Europese Super Cup. Afgelopen jaargang werd tevens de finale van de Champions League gehaald.

Met Courtois onder de lat is Chelsea de competitie goed begonnen. Door zeges op Burnley, Leicester City en Everton staan The Blues zonder puntenverlies bovenaan de Premier League. De enige club die ook nog geen punten inleverde, is Swansea City.