Filmende hockeytrainer was ook potloodventer

Hockeytrainer Luigi C., die vastzit op verdenking van het filmen van honderden meisjes en vrouwen in een kleedkamer van hockeyvereniging HGC, is eerder veroordeeld voor zedenmisdrijven. In 2008 werd hij veroordeeld voor twee gevallen van potloodventen een jaar eerder. Voor een derde geval werd hij vrijgesproken. Dat bevestigt de rechtbank in Den Haag vrijdag.

Voor zijn misdrijven kreeg de 45-jarige C. destijds een voorwaardelijke celstraf van een week opgelegd, met een proeftijd van twee jaar. Ook moest hij een werkstraf van vijftig uur uitvoeren. De delicten vonden plaats in Rijnsburg en Oegstgeest. Een derde geval, ook in Oegstgeest, kon niet worden bewezen.

De trainer werd eind vorige maand opgepakt omdat hij jarenlang stiekem meisjesteams filmde op de hockeyvereniging. Hij heeft in ieder geval tussen 2006 en 2011 gefilmd. Bij hem thuis werd daarnaast kinderporno gevonden.

De 34 clubs waarvan leden tijdens een bezoek aan HGC ook heimelijk zijn gefilmd zijn donderdag door de politie op de hoogte gesteld.