Moslims eisen Peppa de Big-verbod

Hoewel de extremistische moslims het razenddruk hebben met onthoofdingen, hebben ze toch een gaatje in hun overdrukke agenda gevonden om tegen iets anders ten strijde te trekken. Het nieuwste slachtoffer heet Peppa Pig, een tekenfilmserie die bij ons als 'Peppa de Big' op de buis verschijnt.

Twee weken geleden werd de Facebook-pagina 'Muslims against Peppa Pig' opgericht, en met groot succes. Inmiddels zijn er al bijna drieduizend likes. Bedenker is Zayn Sheikh, een Britse moslim en vader die niets liever wil dan dat het lieve varkentje van de buis verdwijnt.

Zijn motivatie legt hij uit in een video, die al meer dan tienduizend keer is gedeeld. Hierin legt de beste man uit waarom Papa de Big moet verdwijnen. Zo zou zijn zoontje helemaal fan zijn van de serie. En dat niet alleen, het ventje wil nu liever een varken worden dan een arts.

"Sommigen van jullie hebben dit afschuwelijke schepsel wel eens gezien", vertelt Sheikh. "Haram Pig. Als moslim is het zeer belangrijk dat we geen varkensvlees eten. Het is verkeerd dat we kinderen hiernaar laten kijken. Kom liever met iets als Abdullah de Kat."

De trouwe moslim is inmiddels ook een handtekeningenactie gestart om het biggetje van de buis te halen. Anderen komen juist in opstand tegen Sheikh. Sommige denken echter dat de actie nep is en de beste man een internettrol.

'Peppa is haram!'